maanantai 5. toukokuuta 2014

pappa da du da pappappa duu da dappa


Täällä on ollut hiljaista muun muassa siksi, että isäni tuli katsomaan, miten tytär on täällä maailman toisella puolen. Äidille näytin, että ei tarvitse pelätä, sillä kyllä pidän itsestäni huolen.

Vaikka kyllä ne sen tiesivät.

Nyt tietävät senkin, että täällä tilataan ruokaa pyödän keskelle jaettavaksi ja miten puikoilla syödään. Vanhempani tietävät myös sen, miten Hongkongin valot loistavat iltaisin Peakilta katsottuna ja millainen maisema Dragon's Backilta avautuu kirkkaalla säällä.

Isä tietää, että Big Buddhalle menevissä pohjaltaankin läpinäkyvissä kaapelivaunuissa ei huimaa, mutta busseissa voi olla hyvä idea laittaa silmät joskus kiinni.

Äiti oppi, että ostosten tekemiseen ei kannata käyttää liikaa aikaa, vaan ostaa silloin kun markkinoilla ollaan. Ei se kuitenkaan paljoa maksa.

Molemmat tietävät, että egg tart ja egg waffle ovat makeita ja dim sumit joskus vähän outoja, vaikka niitä söisi Michelin-tähden saaneessa ravintolassa. Senkin varmasti muistavat, että viiden aikuisen ja yhden lapsen illallinen samaisessa Michelin-ravintolassa maksoi noin 30 euroa.

Minäkin tiedän, että Statue Square ei ole kummoinen, vaikka se olikin nostettu matkaoppaan top kymppiin. Sen sijaan kannattaa metron lisäksi matkustaa lautalla, ratikalla, bussilla ja taksillakin. Kowloon Park on kiva ja Hong Kong Parkissa suosittelemme käymään myös Aviaryssa.

Senkin totesivat, että siskontyttöni on ihana Hongkongissakin.

Ja varmaan paljon muutakin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti