torstai 19. helmikuuta 2015

bää bää


Tänään se alkoi, vuohen vuosi. Bää bää siis kaikille.

Koska olen syntynyt tiikerin vuonna, pitäisi tulevat 12 kuunkiertoa olla "kivaa ja rauhallista aikaa, ei jännitystä" (luotettava lähde). Saas nähdä.

Tänään, vuoden ensimmäisenä päivänä, vieraillaan perinteisesti suvun vanhimpien luona ja ajetaan paholaiset pakoon ilotulitteilla. Toisena päivänä kauppiaat muistavat onnen jumalaa uhrilahjoilla ja illalla syödään taas perheen kanssa. Kolmantena päivänä hengaillaan kotona, mutta ei siivota. Siivous on nimittäin tarkoitus hoitaa neljäntenä päivänä, jotta jumalat tuntisivat olonsa tervetulleiksi. Ja niin edelleen. Juhlinnat jatkuvat 15 päivää ja huipentuvat maaliskuun 5. päivän lyhtyjuhlaan.

Kuvituksena toimivan vuohen kohtasin vuonna 2007 pietarilaisella lähiötorilla. Kuvanottotilanteessa tarkoitus oli vain ikuistaa vuohi lähiöromanttisessa pinkissä donitsissaan, mutta myöhemmin räpsäisy on herättänyt kysymyksiä: Mitä vasemmalla seisovalla henkilöllä on takkinsa sisällä? Onko hän mies vai nainen? Onko keskellä seisova henkilö mies vai nainen? Onko toinen henkilöistä pitkä vai toinen pätkä? Mitä vuohi haistaa? 

Ehkä vuohen vuosi tuo näihinkin mysteereihin ratkaisut.

Kung hei fat choi!

2 kommenttia:

  1. Tää kuva on niin legendaarinen! :D :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on :D Olen niin iloinen, että sain vihdoin käyttää sitä, heh.

      Poista