sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

viikonpäiviä


Viime viikkoina olen nähnyt enemmän läppärin ruutua kuin mitään muuta. Gradu ja työt tarkoittavat samaa ruudun tuijottamista, näppäimistön naputtelua, lukemista ja kirjoittamista. Kolmen vuoden on-off-suhteeni gradun kanssa on tosin tulossa päätökseen: työ on tarkoitus saada esitarkastukseen vielä ennen pääsiäistä. Huh. Välillä motivaatiota ovat koetelleet auringonpaiste ja 25 asteen lämpötilat, mutta luotan siihen, että kevät on parin viikon päästäkin.


Viikonloppuni ovat sen sijaan näyttäneet vaelluksilta, ystäviltä, vilaukselta LKF:ää, taidenäyttelyiltä, päämäärättömältä kävelyltä, kahviloilta ja kevään ensimmäiseltä rantapäivältä. Eilen oli tähän asti yksi vuoden kesäisimmistä päivistä, ja kaveriporukasta moni oli menossa rannalle. Olimme suunnitelleet vaellusta, ja koska valinta kahden välillä oli patisi vaikea myös epäreilu, päätimme yhdistää molemmat. Wilson trailin kakkososuus vastapäivään reippailtuna päättyi 10 minuutin bussimatkan päähän Repulse Baysta, ja saavuimme rannalle hikisinä ja energisinä muiden haukotellessa vielä venähtänyttä perjantai-iltaa. Voitto!

Sunnuntaisin voi hyvin yhdistää viikon ja viikonlopun perinteet. Nukkua vähän myöhempään, käydä aamiaisella kahvilassa ja siirtyä toiseen kone kainalossa. Kowloonin puolen paras ilmainen wifi yhdistettynä tilavaan kahvilaan ja virtapistokkeisiin muuten löytyy osoitteesta Nathan Road 380 Jordanin ja Yau Ma Tein metroasemien puolivälistä. Taylor Swift soi ehkä vähän liian kovalla ja takana olevassa pöydässä joku leikkaa kynsiään, mutta jostainhan on muistettava, että ollaan Kiinassa. Tavallaan.

Kello on kohta kaksi, ja tänään valmistuu gradun arviointiluku. Sen jälkeen voisi jatkaa sunnuntaita vaikka markkinakäynnillä ja maitoteellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti