perjantai 3. huhtikuuta 2015

graduloma


Se oli joku ihan tavallinen työpäivä vuoden 2013 marras- tai joulukuussa, kun sain sähköpostiini varmistuksen siitä, että lähtö Hongkongiin on todella tapahtumassa. Turvallisuusselvitys oli hyväksytty, ja työsopimus makasi sähköpostilaatikossa.

Ihan ensimmäisenä ryntäsin viereisessä työhuoneessa istuvan työkaverini luo. Nyt se on varmaa, mä lähden Hongkongiin! Seurasi onnenhyppyjä ja hihkumista.

Ja sitten soitin äidille, jolle en ollut aiemmin kertonut paikan hakemista tai muistakaan vaiheista mitään. Äiti, mulla on uutisia.. Lähden tammikuussa Hongkongiin puoleksi vuodeksi.

Ensimmäinen kysymys, jonka äitini esitti: Miten sun gradun nyt käy?

En muista, mitä tuona alkutalvisena päivänä vastasin, mutta nyt voin kertoa: gradulleni kuuluu ihan hyvää. Hetki siinä meni, mutta nyt konetta on näppäilty ikkunalaudalta tuijottavan onnenkissan katseen alla sen verran, että tuotos on lähetetty esitarkastajien (toivottavasti) hellään huomaan.

Loppuviikkoina kirjoitustahtia nopeutti maaliskuussa varattu lomareissu Filippiineille, jonne ei huvittanut pakata mukaan gradustressiä. Lähetin gradun esitarkastukseen viime viikon perjantaina, ja lento Cebuun nousee huomisaamuna, joten tähän jäi vielä tällainen ekstraviikko työ- ja paperihommien hoitamiseen.

Filippiineillä jännitetään parhaillaan reilun vuorokauden päässä jylläävää taifuunia, jonka pitäisi kuitenkin iskeä kohdesaariamme pohjoisempaan. Keskiosiinkin mahdollisesti yltäviä sateisia kelejä varten lukulaite on kuitenkin ladattu täyteen kirjoja. Myös pääasialliseksi asuksi pakatut bikinit kestävät onneksi hyvin vettä.

1 kommentti: