perjantai 14. marraskuuta 2014

syksyn sävel


Niin se tuli syksy Hongkongiinkin.

Uuden vuodenajan saapumisen on huomannut esimerkiksi siitä, ettei öisin tarvitse enää ilmastointia. Yhtäkkiä on kovin hiljaista, kun laite ei enää humise, jylise ja ruksauttele. Edellisestä ilmastointilaitteestomasta yöstä huhtikuussa on ikuisuudelta tuntuva aika, ihan hassua nukkua ilman puhallusta.

Ulos ei enää tee mieli lähteä (ainakaan joka kerta) varvassandaaleissa ja hellemekoissa. Niiden sijaan pukisin päälleni mielelläni farkut, jotka yli puolen vuoden kasan pohjalla lojumisen aikana ovat tosin jotenkin kummasti kutistuneet. Jotain on siis tehtävä, etten talvella jäädy hamosissani.

Kotiin palatessa ei tarvitse ensimmäisenä mennä suihkuun. Suihkuun kuluva aika on silti suunnilleen sama kuin kesälläkin, sillä ensin veden lämpeämistä täytyy odottaa ainakin hammaspesun ajan ja koska paluu lämpimästä suihkusta syksyiseen todellisuuteen on niin vaikeaa.

Neonkyltit, joissa mainostetaan Swan Saunaa, Noble Saunaa ja Imperial Saunaa, herättävät huvittuneisuuden lisäksi myös kiinnostusta ja kaipuuta. Jotta säilyttäisin käsitykseni saunasta puhtaana ja rentouttavana paikkana, taidan kuitenkin jatkossakin tyytyä vain ihailemaan vilkkuvia kylttejä turvallisen välimatkan päästä.

Päivät rytmittäytyvät teekuppien mukaan: on ainakin aamutee, lounastee, iltapäivätee, after work -tee ja iltatee.

Happy Valleyn laukkakisat ovat täällä taas katsomoremontin pidentämän kesätauon jälkeen. Niinpä keskiviikkolaukat alkoivat sopivasti taas, kun ihmismassa ei enää hikoiluta vaan lämmittää mukavasti.

Eilen joku oli jättänyt jäälastin keskelle risteystä. Lämpötila on alle 25 astetta, kuka ihme tarvitsee jäätä, hän varmaan ajatteli ja poikkesi lähimmälle kiskalle, jonka kylmäkaapeista yksi on korvattu suklaamaidot ja kahvitölkit haaleana pitävällä lämpökaapilla.

Puolet ystävistä ovat flunssassa, minkä seurauksena Facebookissa vaihdellaan kiinalaisen lääketieteen mukaisia flunssantappovinkkejä. Kokista, inkivääriä ja sitruunaa, anyone?

Ensin kuitenkin iltapäivätee. Nautitaan villapaitaan kietoutuneena ja sukat jalassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti