sunnuntai 24. elokuuta 2014

el kei ef

(En ole palannut Hongkongiin juhlimaan, vaan olen edelleen kyllä Kiinassa. Aloitin tämän tekstin joku aika sitten, ja tässä 15 tunnin junamatkalla on vihdoin aikaa viimeistellä.)

Jos etsii Hongkongissa bilepaikkaa ja kysyy vihjettä vastaantulijalta, aika suurella todennäköisyydellä vastaus on myyttinen kirjainyhdistelmä LKF.

El Kei Ef. Lan Kwai Fong. Orchid Laurel Square.

LKF on se paikka, jonka nimi aina heitetään ilmoille juhlapaikkaa miettiessä (paitsi keskiviikkoisin, jolloin Wanchaissa on Ladies' Night).

Käytännössä kolmen kadun muodostamalla pieneltä ja etenkin viikonloppuisin ihmisten tiiviisti täyttämältä alueelta löytyy baareja vieri vieressä ja päällekkäin. Musiikit sekoittuvat toisiinsa ja ulkona on yleensä enemmän ihmisiä kuin sisällä. Etenkin moni nuori hakee juomansa mieluummin 7 Elevenistä vajaalla kympillä kuin maksaa baarissa samasta setistä 60 dollaria.

Juomien kanssa, oli ne ostettu baarista tai kiskalta, voi sitten tanssahdella kadulla, katsella humalaista huojumista tai paeta melua ja tungosta amfiteatterin katsomoon.

LKF ei kuitenkaan missään nimessä ole se viilein juhlapaikka. Väki on usein aika nuorta tai aika vanhaa. 25–30-vuotiaisiin hipstereihin törmää todennäköisemmin Sohon, Sheung Wanin, Sai Ying Punin tai Wanchain viileissä kuppiloissa. Monesti olen tuntenut LKF:llä olevani vähän liian vanha tai paljon liian nuori. Liian vähän humalassa ja liian paljon väsynyt.

Viis kuitenkaan väsyneistä jaloista ja hikisestä ilmasta, aina välillä LKF:llä on ihan mahtavaa. Esimerkiksi silloin, kun amfiteatterilla järjestettiin espanjalaislähtöiset botellon-juhlat, tosin Ranskan bastille dayn merkeissä. Aukio ja katsomot olivat täynnä eri ikäisiä ja maalaisia ihmisiä, dj:t soittivat, valot vilkkuivat sini-valko-punaisina ja meillä oli juomana australialaista viiniä ja italialaista olutta. Evääksi toimme sentään ranskalaisia keksejä. Järjestäjät jakoivat viuhkoja, jotka lievittivät hikisyyttä, ja valokuvaaja kierteli ottamassa kuvia, jotka paljastivat, että ihan todella hikisiä sitä oltiin joka tapauksessa.

Niin kuin LKF:llä yleensä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti