maanantai 5. tammikuuta 2015

tulikin vähän erilainen vuosi


Vuosi sitten pakkailin omaisuuttani Karhupuiston ihanassa yksiössäni. Keittiökamat, talvivaatteet ja sekalaiset tavarat pahvilaatikoihin, kasa kesävaatteita ja töihin sopivia asuja matkalaukkuun. Olin juuri lopettanut työssä, joka oli juuri sitä, mitä haluan urallani tehdä, jossa opin valtavasti ja johon menin päivittäin innoissani. Edessä oli kuitenkin jotain niin jännää, että ei pätkääkään kaduttanut. Vielä muutama talvinen viikko vanhempien ja kavereiden nurkissa, joiden jälkeen viettäisin kuusi kuukautta Hongkongissa.

No, eihän se ihan niin mennyt.


Nyt istun Hongkongissa työpöytäni äärellä. Olen tehnyt tänään gradua, vienyt pyykit pesulaan ja pakannut vähän huomenna alkavaa Thaimaan lomaa varten.

Jos olisin vuosi sitten pystynyt ajattelemaan jotain muuta kuin lähestyvää lähtöä ja seuraavaa puolta vuotta, olisin varmaan veikannut, että tekisin nyt viestinnän töitä Helsingissä, asuisin jälleen yksiössä Kalliossa ja viettäisin viikottain aikaa siskontyttöni kanssa. Vaihtoehtoisessa todellisuudessa huolehtisin vähemmän rahasta, urasta ja tulevaisuudestani sekä pukeutuisin paremmin (tai ainakin paksummin).

Mutta toisaalta Hongkong on antanut minulle niin paljon. Ei uraa eikä rahaa, mutta ihania ihmisiä, lämpöä ja hetkessä elämisen taitoa. Ehkä olisin saanut ne Helsingissäkin, ken tietää. Välillä mietin, että olisiko ollut järkevämpää palata syksyllä Suomeen, mutta sitten muistan, että jossittelusta saa korkeintaan päänsäryn.


Eihän tässä nyt ollut päätä eikä häntää, mutta halusin kai vain sanoa sen, että onnellinen voi olla niin monista syistä.

Ja huomenna Koh Lanta, jee!

Niin ja hyvää vuotta 2015! Toivottavasti se tuo kaikille paljon onnen hetkiä, etenkin sellaisia, joita ei nyt osaisi kuvitellakaan.

(Vielä tiedoksi äidille ja muulle perheelle: tämäkään teksti ei sitten tarkoita, että olen varannut lentoliput Suomeen.)

Kuvat ovat Hongkongin eurooppalaisilta talvikarnevaaleilta. Kuka kaipaisi Suomeen, kun täälläkin pääsee luistelemaan ja maistelemaan suomalaista ruusunterälehtihilloa?

2 kommenttia:

  1. Ihanan piristäviä postauksia, kera upeiden kuvien! Millä kameralla kuvaat? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Nämä on kuvattu puhelimella, Sony Xperia Z3. Kulkee niin kätevästi mukana, kun kameraa taas olen laiska kantamaan.

      Poista