sunnuntai 25. tammikuuta 2015

hengitä syvään ja tunne metsän kosteus kasvoillasi


Täällä viikolla Hongkongissa on ollut tunkkaista. Ilmansaastemittarit ovat heiluneet päivittäin punaisella, ruskealla, mustallakin. Yhtenä päivänä Hongkongin ilma oli viisi kertaa saastuneempi kuin Pekingissä. Suon sinisen taivaan järkyttävistä saasteista päivittäin kärsiville pekingiläisille, mutta Hongkong olisi tuona päivänä voinut toimia maailmanloppua enteilevän elokuvan kulissina.

Päänsärkyisen ja väsyneen viikon jälkeen ei voinut muuta kuin lähteä sunnuntaina luontoon.

Eväsleipinemme ja vesipulloinemme suuntasimme Tai Po Kaun luonnonpuistoon, jota voisi kuvailla kai metsäksi. Ei suuria mäkiä, upeina aukeavia maisemia eikä edes vesiputouksia, emmekä niitä kaivanneetkaan. Metsästä löytyi nimittäin juuri sitä mitä tulimme hakemaankin - raitista ilmaa ja hiljaisuutta. Kohtasimme myös yhden apinan, mutta porukkamme intialaisvahvistuksia lukuun ottamatta suhtautuminen paikallisiin eläinsukulaisiimme oli koko retkiryhmällä aika ristiriitainen. (Syihin voi tutustua täällä.)

Ja oi kuinka iloiseksi tulin siitä, että metsässä oli kosteaa! Kohta voi taas jättää vartalovoiteet ja käsirasvat hyllyn perälle, hikoilla pienestäkin ponnistuksesta ja antaa kasvojen kiiltää. Katsellaan niitä pörröisiä hiuksia ja korkeita pyykkikasoja sitten muutaman kuukauden pästä.

Kiitos muuten yläasteen höperölle äidinkielenopettajalleni siitä, että rentoutumiskasetin ohjeet olivat edelleen tuoreena muistissa. Hiljaisessa metsässä kävikin kuiskaus, kun muistutin muitakin: "hengitä syvään ja keskity tuntemaan etusormesi... keskisormesi... nimettömäsi...".

Takaisin kaupunkiin tulimme punaposkisina ja aivot täynnä raitista ilmaa.

2 kommenttia:

  1. Hoh, piti miettiä että onkohan meillä ollut sama höperö äikänmaikka. Muistelisin nimittäin itsekin kuunnelleeni silloin tämän tyylisiä rentoutuskasetteja. Ei kai ne voi kuulua opetussuunnitelmaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä höperöt äikänopet olivat aikansa ilmiö suomalaisilla yläasteilla :)

      Poista