keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

hesari hongkongissa


Jos Hongkongin nykytilanne ja etenkin sen ja sen ihmisten suhde Manner-Kiinaan ja mannerkiinalaisiin kiinnostaa, kannattaa kaivaa esille viime viikkojen hesareita. Helsingin Sanomien Aasian kirjeenvaihtaja kävi ainakin Tiananmenin muistopäivän aikaan Hongkongissa, ja matka (tai pidempi oleilu) on poikinut jutun jos toisenkin.

23.6. Hongkongilaiset vetoavat demokratian puolesta

20.6. Sadattuhannet äänestivät demokratiasta Hongkongin epävirallisessa kansanäänestyksessä

15.6. Kiinalaiset turistit ärsyttävät Hongkongissa

12.6. Kirjakauppias Hongkongissa: Puoluepomot eivät enää osta pornoa ja politiikkakirjoja

4.6. Tuhannet muistivat Tiananmenia Hongkongissa - ja vaalivat demokratiaa


Puolessa otsikoista mainitaan demokratia, josta toki sietääkin keskustella. Ensi viikolla on luvassa jälleen lisää, kun tiistaina vietetään Hongkongin erityishallintoalueen perustamispäivää (eli vuosipäivää sille, kun Hongkong vuonna 1997 siirtyi Isolta-Britannialta Kiinan alaisuuteen). Päivä on kuuluisa suurista mielenosoituksistaan, joissa vaaditaan  yllätys, yllätys  demokratiaa (kuten demokraattisia vaaleja) sekä osoitetaan huoli Kiinan vaikutusvallan kasvusta.


Jos Suomessa kirjoitetaan Hongkongista, niin julkaisipa eräs hongkongilainen aikakauslehti laajan artikkelin Suomesta. Kuvien perusteella järviä, saunaa, mökkeilyä ja villiruokaa. Kelpais kai olla sielläkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti