sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

teksti jossa kerron mitä tein tällä viikolla


Maanantaiaamuna heräsin vielä Taiwanissa, mutta iltapäivään mennessä olin hoitanut vanhan huoneeni Hongkongissa muuttokuntoon. Saapuessani tammikuussa Hongkongiin lähes kaikki tavarani mahtuivat kuvan punaiseen matkalaukkuun. Muuttoon tarvittiin kuitenkin pari pussukkaa enemmän, mistä tosin syytän ensisijaisesti huolimatonta pakkaamista ja vasta sen jälkeen parin hassun vaatteen ostamista. /// Muuton (jonka aikana opimme mm. että englanninkielisen taksikuskin saadakseen kyyti kannattaa ottaa vanhalta kotikadultani Prince Edwardista, kuka olisi uskonut) jälkeen palkitsimme muuttoapulaiseni kanssa itsemme uuden kodin lähistöltä löytyneessä sushipaikassa, jonka valitsimme tietenkin ulkona olevan jonon perusteella ja jossa ruoka ja muu tilattiin ipadia käyttäen (mikä teki 10 prosentin palvelumaksun pyytämisestä vähän outoa). /// Tälläiseen näkymään olen avannut silmäni nyt kuutena aamuna. Vaikka yöunet ovat monesti jääneet turhan lyhyiksi, on aamuisin kuitenkin ollut pakko hymyillä, kun silmät (tai viimeistään verhot) avatessaan näkee kaikkea parasta, kuten aurinkoa, pilviä, luontoa, vanhaa ja muutosta.


Lähikahvilassani on nopea langaton netti, kotoisa sisustus ja vessa, johon kuljetaan keittiön läpi. /// Keskiviikkona tuli kuluneeksi 25 vuotta Pekingin Tiananmenin tapahtumista ja Hongkongissa kymmenet tuhannet (järjestäjien mukaan jopa 180 000) ihmiset nostivat palavan kynttilän ilmaan, lauloivat ja vaativat demokratiaa. /// Happy Valleyn kesätaukoa edeltävät viimeiset laukkakisat juostiin poikkeuksellisesti torstaina, eikä veikkaamaton taaskaan voittanut. /// Perjantaina lounaanhakureissulla Centralin pilvenpiirtäjät heijastuivat vesilätäköstä.


Työmatkan varrella on esimerkiksi tällaista. Olen kulkenut töihin nyt vuorotellen bussilla ja kävellen, joista etenkin jälkimmäinen tapa on superihanaa. Tosin reippailtuani puoli tuntia ripeää tahtia 30 asteen lämpötilassa toimistolle tekisi työpisteelle istahtamisen sijaan mieli ottaa raikas suihku. /// Lauantaina lähdimme valloittamaan läheistä Mount Davisia. HKU:n kampuksella harhailun, jyrkän mäen kipuamisen, maiseman ihailun ja armeijatukikohdan raunioilla kiertelyn jälkeen totesimme olevamme väärällä rinteellä, kävelimme alas ja menimme sushille. /// Perjantaina vietetyistä läksiäisistä ei ole kuvia, mutta lauantai-ilta kului sen sijaan kaverin synttäreillä, jotka aloitimme marokkolaisessa ravintolassa. Kuvassa yksi juhlaseurueesta esittelee marokkolaista tanssitaputusta ravintolan ulkopuolella.


Tällä viikolla olen myös istunut aika paljon ratikoiden toisessa kerroksessa ja toivonut mahdollisimman kovaa vauhtia, jotta tuulenvire pitäisi viileänä. /// Sunnuntaina kävimme markkinoilla (Harbour Artisanal Food Fair ja Island East Market) bongailemassa paikallisia hipstereitä ja nauttimassa anteliaita ruoka- ja juomanäytteitä. /// Olen päässyt myös Star Ferryn kyytiin. /// Tänään on ollut kuuma ja saasteinen päivä. Ilma ei tosin ollut värjäytynyt punertavaksi, kuten aina välillä hellepäissäni ja uudet aurinkolasit päässä luulin. Näillä vaaleanpunaisilla linsseillä lähden myös ensi viikkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti