keskiviikko 22. lokakuuta 2014

kiinalainen mandariini on satsuma


Makea passionhedelmä, lohdullinen banaani, terveellinen omena – kaikki ovat ihania, mutta jos minun pitäisi valita suosikkihedelmäni, valitsisin satsuman.

Satsuma on se keltainen herkkusitrus, jota löytää kaupoista vain muutaman kuukauden vuodessa ennen kuin sen dominoiva serkku, klementiini, täyttää hevi-osastot verkkopusseissaan. Satsumassa on ihanan ohut kuori, sisällä ei ole koskaan siemeniä eikä kirpakka hedelmä milloinkaan petä olemalla kuiva.

Ja nyt niitä saa myös Hongkongista! Muutama päivä sitten opin nimittäin, että satsuma tunnetaan täällä nimellä kiinalainen mandariini ja on kuoreltaan enemmän vihreä kuin keltainen. Maku on kuitenkin sama: raikas, pirskahteleva ja iloinen.

Ystävällinen hedelmä, sellainen satsuma on.

terveisin Laura, joka naputtaa näppäimistöä kynnenaluiset keltaisina ja sormenpäät sitruksentuoksuisina

2 kommenttia:

  1. Apua, miten ihana päivitys... :D Satsumat ovat kyllä parasta maailmassa ja ansaitsevat ehdottomasti oman, kokonaisen postauksensa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todellakin ansaitsevat! Nyt tosin harmittaa vähän, että unohdin kokonaan mainita kiivit, aamujeni piristäjät jo monen vuoden ajan. Pitää varmaan tehdä niistä oma postauksensa :)

      Poista