maanantai 13. lokakuuta 2014

menovinkki: jockey club creative arts centre


Etsiskeltiin lauantaina Subway-aamupalan jälkeen jotain kivaa museota, näyttelyä tai muuta, jossa voisi viettää pari tuntia ennen kuin iltapäiväksi piti palata hetkeksi töiden ja opiskeluhommien pariin.

Lyhyen haeskelun jälkeen löytyi Jockey Club Creative Arts Center. Bussi kohti Shek Kip Meitä ja Nathan Roadin barrikaadien takia poikkeusreittiä perille.


Ja mitä siellä odottikaan! Okei, ensin odotti ihmispaljous (ollaanhan sitä sentään Hongkongissa), mutta katseen ylös nostamalla selvisi, että edessä on kahdeksan kerrosta näyttelyitä, työtiloja ja muuta taiteellista. Ensimmäisenä tuli mieleen, että tämähän on kuin Kowloonin PMQ. Tai Suvilahti.

Alakerran ja kellarin kolme valokuvanäyttelyä ehtii kiertää lokakuun loppuun asti. Yhdessä esiteltiin journalistien ja ammattivalokuvaajien kännykkäkuvia, toisessa valokuvakilpailun voittajasarjoja ja kolmannessa 60-luvun kuulentoja.

Muista näyttelyistä mieleen jäi etenkin Out of a Place, joka lähestyi Hongkongia kaupunkiin tulleiden nuorten mannerkiinalaisten yliopisto-opiskelijoiden näkökulmasta. Myös valokuvat hylätyistä rakennuksista ja rakennelmista vetosivat, mikäköhän ihme niissäkin on. (Time Out Hong Kongin viimeisissä numerossa on muuten juttu aiheesta.)

Keskusaukion ihmispaljouksen syyksi paljastui jonkinlainen kameratarvikkeiden kirppari. Rakennuksessa järjestetään päivittäin erilaisia tapahtumia ja työpajoja, tiloista löytyy myös teatteri.

Ja kattoterassi! Sen olen Hongkongissa oppinut, että sinne pitää ainakin yrittää päästä. JCCAC:ssa katolle johtivat ihan kunnon portaat ja opasteet.


Miten JCCAC:n löytää?

Laita Google Mapsiin vaikka JCCAC, Jockey Club Arts Centre tai 30 Pak Tin Street ja seuraa ohjeita. Sham Shui Pon metroasemalta on vartin kävely, busseja tulee lähemmäksi.

Jos tulee nälkä ennen, kesken tai jälkeen kerrosten kiertelyn, kirmatkaa vaikka nurkan taakse Lok House -nimiseen ravintolaan. Kannattaa valita yksi taululle kiinaksi raapustetuista menu-vaihtoehdoista, tarjoilija tai joku asiakkaista kääntää tarvittaessa.

Nurkilla on myös vaikuttava museo, jonka nimi on vähemmän vaikuttava The Heritage of Mei Ho House. Kirjoitin paikasta täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti