perjantai 17. lokakuuta 2014

haaremihousuissa hongkongissa

Pystyn päivittäin kävelemään sen enempää huomiota kiinnittämättä tai huokailematta ohi hävyttömän lyhyisiin minihameisiin pukeutuneiden nuorten naisten, 30 asteen helteessä toppatakkiin verhoutuneiden miesten ja kaikkia mahdollisia kuvioita yhdistelevien mannerkiinalaisten. Perinteiset intialaiset asut, muslimien kaavut, pyjamahousut – antaa mennä ohi vaan.

Yksi tyyli kuitenkin kääntää pääni.

kuva manipuloitu, turistikuva: travelfashiongirl.com
Kyseessä ovat Kaakkois-Aasian rannoilta Hongkongin vilkkaille kaduille saapuneet reppureissaajat. Nuo ruskettuneet ihmisolennot, jotka lompsivat Hongkongin kaduilla varvassandaaleissa päällään kepeä mekko, värikäs toppi, haaremihousut tai revityt farkkushortsit. Miehillä on partaa ja naisten auringossa vaalenneet hiukset hulmuavat vapaina. Käsissä on kasa pienten lasten myymiä punoksia, nilkassa rento koru ja otsalla aurinkolasit.

Tavaroitaan he kantavat rinkassa, minkä lisäksi mukana on muutama kangaskassi tai värikäs hippilaukku. Olalla kamera, kädessä perinteinen kartta eikä älypuhelinta missään.

Jos reissumiesten ja -naisten kanssa uskaltautuu juttusille, kuulee ensimmäisen minuutin aikana varmasti maininnan siitä, miten Hongkongissa on niin kallista. "Maksan täällä hostelliyöstä 20 euroa, Koh Taolla samalla hinnalla sai oman mökin rannalta, tuoreista hedelmistä koostuvan aamiaisen ja skootterin päiväksi. Ja norsun." "Nuudeliateria neljä euroa? Borneolla maksoin koko päivän aterioista kaksi euroa, ja ruoka oli ihan mahtavaa."

Ja ihan tottahan se on (norsujuttu ehkä ei). Mutta se, että Hongkong on kallis verrattuna muuhun Kaakkois-Aasiaan. Ja muutenkin erilainen. Kuukausien rantamakoilun, skootteriajelun, sukeltamisen ja muiden reppureissaajien seuran jälkeen voi olla vaikea tulla kaupunkiin, jossa suurimmalla osasta ihmisistä on jatkuva kiire, silmissä kiiltävät dollarinkuvat ja kanssaturistit ovat mannerkiinalaisia shoppailijoita. Balin rannat ja Malesian viidakot ovat kaukana Hongkongista, jossa tehokkuus on kaikki ja loma ei mitään.

Reppureissaajat viettävät Hongkongissa yleensä muutaman päivän, kunnes jatkavat puhtaammille vesille, raikkaampaan luontoon tai takaisin kotimaan arkeen. Jos he kuitenkin jäisivät tänne pidemmäksi aikaa, näkisivät he myös sen toisen puolen pilvenpiirtäjien ja dollarien takaa. Oppisivat tuntemaan ne paikat, joihin paeta suurkaupunkia, ihmisvilinää ja kiirettä. Löytäisivät maistuvimmat ja edullisimmat katuruokakojut ja puhtaimmat rannat. Tietäisivät, missä tapaa rennoimmat ihmiset ja näkee vihreimmät kattoterassit.

Jos päiviä Hongkongille on kuitenkin vain pari, välttyy reppureissaajien kulttuurishokilta parhaiten tulemalla Hongkongiin ennen kuukausien reissausta Kaakkois-Aasiassa. Kaupungista voi hankkia kaiken, mikä pakatessa unohtui, totuttautua aasialaiseen elämään mukavan länsimaisessa ympäristössä ja syödä tuttuja ruokia.

Ja Hongkongin jälkeen kaikki muut kohteet tuntuvat puoli-ilmaisilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti