lauantai 8. helmikuuta 2014

sumuinen saari


Tässä on 34 metriä korkea pronssinen buddhapatsas, oikealta nimeltään Tian Tan Buddha, tuttujen kesken Big Buddha. Patsas on yksi Hongkongin kuuluisimmista nähtävyyksistä, joten pitihän se nähdä ennen kuin jälleen joku kauemmin kaupungissa ollut ehtii tentata tulokasta tehdyistä asioista ja nähdyistä paikoista.

Ja juu, näkihän sen, että jalustalla on joku suuri hahmo. Buddhaksikin patsaan ehkä pystyi tunnistamaan, mutta pronssisuudesta luin kyllä opaskirjasta.

Ei kuitenkaan harmita, sillä sumu teki patsaasta, sen vieressä sijaitsevasta Po Linin luostarialueesta ja ympäröivistä puutarhoista oikeastaan aika maagisen. Ilman mutkittelevaa bussimatkaa ei olisi arvannut olevansa jossain korkealla. Suurkaupungin hälinäkin unohtui nopeasti. Ja kun kauemmas ei nähnyt, niin ei sitä tullut miettineeksikään.

Aukiolta voi selkeämmällä säällä nähdä buddhapatsaan nousevan jyrkkien portaiden päässä.
Alhaalla Tai O:n kalastajakylässä näki jo vähän paremmin. 
Kylän perinteisiä asumuksia.
En tiedä, haluanko nähdä buddhapatsasta enää toista kertaa. Lantaun saarella käyn kuitenkin varmasti muuallakin kuin lentokentällä. Nyt ehdin nähdä vain Ngong Pingin buddhan ja luostarin sekä Tai O:n kalastajakylän, mutta niiden lisäksi saarelta löytyy mahtavia vaellusmaastoja, korkeita huippuja ja lisää pieniä kyliä (ja Disneyland, mutta se ei kuulemani mukaan ole kummoinen).

2 kommenttia:

  1. Mitä hommia sinä Laura teet siellä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen täällä työharjoittelussa heinäkuun loppuun asti.

      Poista