tiistai 22. heinäkuuta 2014

hei herra maahantulovirkailija


Pari viikkoa sitten Hongkongin rajatarkastuksessa passintarkastaja tuijotteli ensin passiani hetken, katsoi minua, katsoi taas passia ja kysyi sitten: "Is this your picture?".

Kyllä, herra maahantulovirkailija, passissa on minun kuvani, joka on otettu alle kahdeksan kuukautta sitten. Kuusi kuukautta sitten tulin Hongkongiin, ja näkemäsi ero on se, mitä Hongkong on minulle tehnyt. 

Myönnän kyllä, että hiuspehkoni on nyt ehkä kaksi kertaa suurempi kuin joulukuussa pipon alta paljastunut kampaus antaisi olettaa. Kaikkien hiuksia kun ei ole tehty kiiltämään sileänä kosteassa ilmastossa (tai pysymään kuohkeina pipon alla).

Naamanikin saattaa näyttää erilaiselta, sillä kuka nyt meikkiä viitsisi käyttää, kun se kuitenkin valuisi hikoillessa heti pois. 

Kaiken lisäksi aurinko on tehnyt tepposensa värjäämällä silmäkulmiini tummat läikät ja nenän alle viikset. Ja ei, minustakaan ei ole reilua, että joillekin pisamat keskittyvät söpösti poskipäille ja nenään, toisille viiksiksi.

Niin ja passikuvassahan ei saa hymyillä, mutta nyt sattuu hymyilyttämään.

Sisälläkin on saattanut muuttua jokin, mutta silti, herra maahantulovirkailija, minä se olen edelleen.

6 kommenttia:

 1. Noiden maahantulovirkailijoiden kanssa ei ole kyllä hauska taistella noista kuvajutuista, I agree! Itse meinasin jäädä Amsterdamiin kerran kun Schipolin passintarkastuksessa oli ongelmia tuon naamakertoimen kanssa... Onneksi juuri ehdin jatkolennolle, muuten olisin saattanut käydä hieman kuumana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi ehdit jatkolennolle! :) Itse pääsin aika helpolla, kun virkailijalle riitti pelkkä myöntävä vastaus: kyllä, minä se olen.

   Poista
 2. En melkein päässyt Venäjälle, kun virkailija epäili, etten ihan oikeasti ole passikuvani henkilö (karmea kuva, jossa yritin olla nauramatta ja näytin ihan psykopaattimurhaajalta - onneksi oli kai ainutlaatuinen tapaus tuo passikuvaan sattunut ilme). Toinen virkailija pelasti minut ja näki yhdennäköisyyden heti. Pitäisiköhän kuitenkin huolestua???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä ensimmäinen virkailija ajatteli, että tämä nätti nainen ei ainakaan voi olla sama kuin kuvassa :) Luulisi tosiaan, että kokeneemmat passintarkastajat osaisivat helpolla katsoa oikeita kohtia ja tunnistaa henkilöt.

   Poista